Cele mai importante distincții din Comerțul Online Românesc au fost acordate în cadrul Galei Premiilor eCommerce 2022

eMAG, FAN Courier, Dedeman, IKEA, elefant.ro, Glovo, F64 si Dacia – printre companiile premiate la Gala Premiilor eCommerce 2022

Aflată la a XVII-a ediție anuală, Gala Premiilor eCommerce 2022 s-a desfășurat pe 26 septembrie la Teatrul Național București, acordând cele mai importante premii companiilor care activează în comerțul online românesc.

Premiile au fost decernate pe 3 categorii: în funcție de votul consumatorilor online, în funcție de evaluarea făcută de 30 de specialiști în cadrul programului GPeC Proficiency, precum și în funcție de votul Comunității GPeC formată din principalele companii care activează în domeniu.

eMAG – magazinul preferat de clienții online

Potrivit studiului eComm Pulse, eMAG este considerat magazinul preferat de către consumatorii online din România pe multiple categorii de produse comercializate.

H&M, IKEA, Dedeman, elefant.ro, Farmacia Tei, Decathlon, Noriel și Avon au fost, de asemenea, premiate în calitate de magazine favorite la categoriile specifice:

 • Magazinul Online de Fashion Preferat: H&M România
 • Magazinul Online Home & Deco Preferat: IKEA România
 • Magazinul Online de Bricolaj, Grădină și Unelte Preferat: DEDEMAN
 • Magazinul Online de Cărți Preferat: elefant.ro
 • Farmacia Online Preferată: Farmacia Tei
 • Magazin Online de Hobby și Articole Sportive Preferat: Decathlon România
 • Magazinul Online de Copii, Jucării și Puericultură Preferat: Noriel România
 • Magazinul Online de Produse Cosmetice și de Frumusețe Preferat: Avon Romania

Studiul cantitativ eComm Pulse care monitorizează evoluția comerțului online din perspectiva cumpărătorilor români  – derulat de 7 ani derulat de iSense Solutions împreună cu GPeC – a fost realizat pe un eșantion de 1.025 de respondenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, la nivel urban, utilizatori de internet. Datele au fost culese online din panelul iSense Solutions, în luna septembrie 2022, cu un grad de eroare de +/ – 3,06%,  la un nivel de încredere de 95%.

Lensa.ro, Zodiacool.ro si e-natura – magazinele premiate pentru cel mai mare punctaj în cadrul programului GPeC Proficiency

Anul acesta, în programul GPeC E-Commerce Proficiency s-au înscris 65 de magazine online care, timp de 6 luni, au fost auditate conform celor peste 200 de criterii de evaluare și au avut ocazia să își optimizeze website-urile, implementând recomandările Auditorilor GPeC – 30 de specialiști în E-Commerce și Digital Marketing.

La finalul acestui program la categoria Start-up s-a remarcat magazinul e-natura.ro, în timp ce la categoriile Experienced și Professional cele mai mari punctaje au fost obținute de magazinul Zodiacool.ro, respectiv Lensa – indicând consecvență în acțiuni de dezvoltare continuă.

Pe celelalte categorii de produse în care se încadrează magazinele online incluse în programul GPeC Proficiency câștigători au fost:

Dintre magazinele online înscrise în Programul GPeC Proficiency 2022 care au implementat Sistemul de Feedback Opinii de Încredere TRUSTED.ro și au primit minimum 100 de opinii de la clienți în intervalul 1 iunie – 19 septembrie 2022 câștigătorul categoriei Voice of the Customer Award 2022 este Buy4Baby

GPeC Proficiency este un program de Mentorship care încurajează competiția prin dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a magazinelor online și constă într-un proces complex de auditare, consultanță și optimizare a magazinelor în scopul îmbunătățirii UX și a ratei de conversie.

Scopul programului este de a sprijini echipele din spatele magazinelor online să se specializeze în tot ce este actual în E-Commerce și Digital Marketing pentru a stăpâni tehnicile esențiale de creștere a ratei de conversie.

FAN Courier – Cea mai bună companie de curierat votată de Comunitatea GPeC 

Comunitatea GPeC – formată din cele mai relevante companii din domeniu a votat cei mai buni furnizori de servicii dedicate industriei de comerț electronic:

 • Cea mai bună companie de curierat în E-Commerce 2022: FAN Courier
 • Cea mai bună resursă educațională pentru E-Commerce 2022: Academia GoMag
 • Servicii de Curierat Cross-Border în E-Commerce 2022: DHL Express Romania
 • Cea mai bună aplicație de livrare din punct de vedere al calității serviciilor 2022: Glovo România

Alături de magazinele online desemnate câștigătoare la Gala Premiilor eCommerce 2021, au fost menționate și apreciate meritele Platformelor E-Commerce și ale Agențiilor de Digital care au lucrat împreună cu cele mai bune magazine online ale anului:

 • Platforme și Agenții de Dezvoltare E-Commerce: Datagram, Datahost, Avanticart, Gomag, easySales, VTEX, iviteb, Obi Software, Wizz Design, While1, Innoship, Sameday Courier, Cloud EBS, Datahost
 • Agenții de Digital Marketing: MTH Digital, DWF, Campaigns!, GUN MEDIA, Eikon7, iAgency, Brandient, Zacke PR, Zarbi, Limitless Agency, Mavericks

Despre eveniment

Gala Premiilor eCommerce 2022 s-a desfășurat în cadrul celei de-a 17 editii anuale a GPeC SUMMIT din 26 Septembrie, la Teatrul National Bucuresti. Evenimentul a reunit  speakeri de top români și internaționali (dintre care 4 în premieră în România) care au furnizat un total de peste 9 de ore de conținut practic pentru toți cei interesați de E-Commerce și Digital Marketing precum și o zonă de Expo și Networking.


GPeC SUMMIT 2022 este un eveniment powered by FAN Courier

Gold Partner: VTEX

Supported by Google

Recommended Payment Processor: NETOPIA Payments

Eveniment susținut de:  Auchan, Banca Transilvania, BaseLinker, Cargus, Cora, Debonaire, DHL, DWF, easySales, eMAG Academy, eMAG Marketplace, Five Elements Digital, Frisbo, Gebrüder Weiss România, Gomag, GTS, Innoship, Limitless Agency, MGID, MTH Digital, OLX Business, OSF Digital, Packeta, Plăți.Online, Poșta Panduri, Postis, RTB House, Salesforce, Sameday, Smart Fintech, TBI Bank

Coffee by Nespresso

Refreshments by Pepsi

Treats by Eisberg

Parteneri Media Principali: PRO TV PLUSVoyo

Official Radio: KISS FM

Official Hosting: HOSTERION

De 17 ani acordăm distincțiile în E-Commerce-ul Românesc!

A 17-a ediție a Galei Premiilor eCommerce se va desfășura în seara zilei de 26 septembrie, când vom premia cele mai bune companii din domeniu și magazinele online cu cele mai bune rezultate din cadrul programului GPeC E-Commerce Proficiency 2022.

Premiile GPeC sunt printre cele mai râvnite trofee din online-ul românesc, pentru că la noi distincțiile se acordă pe merit și sunt rezultatul unui efort susținut, al responsabilității, al faptelor.

 

Categoriile de premii GPeC 2022

3 categorii principale de premii răsplătesc eforturile tuturor actorilor implicați în piața de E-Commerce care au înregistrat rezultate notabile:

Premiile GPeC E-Commerce Proficiency

Premiile magazinelor online care au înregistrat cele mai bune rezultate în cadrul programului

Premiile GPeC 2022

Premiile celor mai bune magazine online și companii din E-Commerce-ul românesc în 2022

Premiile Agențiilor

Premiile Agențiilor Digital care au lucrat pentru magazinele online desemnate câștigătoare în cadrul GPeC E-Commerce Proficiency 2022

Premiile programului GPeC E-Commerce Proficiency 2022

Se acordă magazinelor online care au înregistrat cele mai bune rezultate în urma Auditului GPeC, precum și cea mai bună evoluție în cadrul programului GPeC E-Commerce Proficiency 2022.

De asemenea, toate magazinele online care obțin un scor de minimum 120 de puncte în urma Auditului GPeC, vor primi Certificarea GPeC E-Commerce Proficiency 2022.

Premiile GPeC 2022

Se acordă magazinelor online lider de piață și celor mai importante companii de profil din domeniu precum: companii de curierat, tool-uri pentru e-commerce, resurse educaționale, rețele de afiliere, comparatoare de prețuri etc., dar și persoanelor care își aduc aportul la dezvoltarea pieței sau oricărei entități / acțiuni menite să promoveze comerțul online.

Premiile magazinelor online vor fi decernate în funcție de votul cumpărătorilor online, iar premiile companiilor de profil vor fi decernate în funcție de votul reprezentanților industriei și ai magazinelor online.

Tu vei urca pe podium la Gala Premiilor eCommerce?

Premiile Agențiilor Digital

 • Agențiile de Creație și Digital Marketing care au lucrat pentru magazinele online desemnate câștigătoare în cadrul programului GPeC E-Commerce Proficiency 2022
 • Soluția e-commerce pe care sunt dezvoltate magazinele câștigătoare (dacă este platformă românească sau sunt soluții internaționale implementate de agenții românești)

În cazul în care există și alte tipuri de servicii asigurate de agenții, te rugăm să ne contactezi cu propunerile tale. Ne rezervăm dreptul de a înființa noi categorii în funcție de interesul manifestat de participanți.

Gala Premiilor eCommerce 2021 în imagini

Mai jos regăsești câteva imagini de la ediția trecută a Galei Premiilor eCommerce - ediție desfășurată în pandemie.